Skip to main content

Over ons

Een stukje historie

Toen mijn oma en opa, Lies en Piet Peeters-Jacobs, de bakkerij net in de oorlog begonnen, leek dat in niets op een bakkerij zoals we die nu kennen. De bakkerij zelf was slechts een klein onderdeel van de winkel. De nadruk lag veel meer op de kruidenierswaren dan op het brood. Een specialistische bakkerij bestond in die tijd gewoonweg niet. Men verkocht altijd meer producten dan alleen brood en vlaai en ook combinaties met bijvoorbeeld een kroeg waren niet ongebruikelijk. 

Mijn oma stuurde klanten regelmatig door naar de bakkerij om daar hun eigen brood op te halen; nu ondenkbaar! De bakkerij was de "afdeling" van opa.

Het assortiment was erg smal. En de bakker werd ook "gebruikt" om eigen gemaakt deeg en vlaai gebakken te krijgen.

Mensen brachten hun eigen deeg en een weckpot met fruit naar de bakker, die er dan een vlaai van bakte. Regelmatig moest er "gefoeteld" worden omdat de degen van klanten wel heel veel verschilden.

1971

De tweede generatie aan zet

Mijn ouders namen in 1971 de bakkerij van opa en oma over, en het assortiment bestond nog voor een belangrijk deel uit kruidenierswaren, drank en tabak. Het bakkerij-assortiment was wel al uitgebreid, maar croissants, luxe (bavarois-)vlaaien en zelfs meergranenbrood waren niet bekend, dat kwam pas later.

1992

Samen in de bakkerij

In 1992 ben ik in de zaak van mijn ouders ingestapt, en sinds 2008 hebben Cathelijne en ik het stokje helemaal overgenomen. Met de tijd groeide ook het assortiment en zo ontstond een breed scala aan producten.

Jarenlang hebben we met een fantastische groep mensen en met veel plezier onze bakkerij mogen draaien, waarbij we op een ambachtelijke, maar moderne manier werkten.

We verkochten onze producten via onze eigen winkel, maar ook via diverse andere kanalen, van supermarkten tot SRV-winkels, hotels, cafés en restaurants.

2021-2022

'Vlaai' in de boekhandel en verkoop van de zaak

In 2021 kreeg Roel de kans zijn boek "VLAAI" uit te geven bij uitgeverij Forte Culinair. In oktober lag de eerste druk in de boekhandel. Inmiddels is die eerste druk uitverkocht, en ligt de tweede druk in de boekhandel.

Begin 2022 verkochten wij onze bakkerij aan de plaatselijke Phicoop supermarkt, en vanaf 1 mei staakten wij onze winkel-activiteiten.

2022

Bakworkshops in hartje Valkenburg

Voor ons is het tijd een nieuwe weg in te slaan. Samen richten we ons volledig op het geven van workshops. Voor groepen vanaf 6 personen, maar ook regelmatig op inschrijving, waaraan je, alleen of met een kleine groep, kan deelnemen.

Als onderwerp wordt vaak voor de Limburgse vlaai en de vele variaties daarop gekozen, maar ook andere producten komen aan bod.

Onze workshops verzorgen we in onze nieuwe bakkerij in hartje Valkenburg. Wij heten u van harte welkom om een keer een kijkje in onze bakkerij te komen nemen!

​Met vriendelijke groet, 

Cathelijne & Roel Peeters

Neem contact met ons op!

Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon

06 4937 4716
 (Roel Peeters)

06 2323 9616
 (Cathelijne Peeters)